Családbarát programok

Mecsek Zöldút
Az esztendő első napjától az utolsóig számos kulturális-, gasztronómiai és hagyományőrző élmény, gyalogos-, vízi- és kerékpáros túralehetőség várja az idelátogatókat. Az EDEN nyertes úti célok családbarát programjai a képre kattintva érhetőek el. Kellemes időtöltést és élményeket kívánunk!

Az EDEN-ről

Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk nevű projektjét, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. Az EDEN egy angol mozaikszó (European Destinations of ExcelleNce), de egyben egy hívogató, barátságos kifejezés is, eszünkbe juttatva a harmonikus kezdeti állapotot, az invitáló desztinációt.
Bővebben

Eden hírek

Kerékpáros örökségtúrák a Felső-Tisza-vidéken, a középkori tempolomok útján 2018-ban

Ebben az évben a Középkori Templomok Útja Egyesület 7 kerékpáros örökségtúrát hirdet, melynek célja a Felső-Tisza-vidéki kulturális és természeti örökségének, kiemelt örökséghelyszíneinek felfedezése, a 2017. évben Magyarország legjobb kulturális útcéljának nyilvánított Középkori templomok útja legszebb szakaszainak bemutatása. A túrákon résztvevők megismerhetik a Felső-Tisza-vidék tájait Szatmártól a Bodrogközig, Kárpátalja, a Nyírség, Hajdúvidék legszebb kulturális és természeti örökségét, történelmi emlékhelyeit, sőt ebben az évben először a történeti Zemplén és Abaúj-vidékkel is megismerkedhetnek.

„Kutyafuttában a dűlőkön át"

A Kutyafuttában túrát immár harmadik alkalommal szervezte meg az Írottkő Natúrpark kutyásoknak és az eb nélkül érkezőknek is. Bogáti András az Írottkő Natúrpark túravezetője immár több évtizede nagy körültekintéssel szervezi az év minden szakában túráit. Az 5 órás körtúra a dűlőkön át haladt az Abért-tó – Kőszegfalva – Felső-sűrű – Nemescsó – Csárdai-dűlő – Gyalogúti dűlő – Abért-tó útvonalon.

Körutazás Magyarország legígéretesebb kulturális úti céljában

A Magyar Turisztikai Ügynökség egy „ÉDEN"-i desztinációba, a Felső-Tisza-vidékre szervezett tanulmányutat november 16-17. között, a Kárpát-medence középkori templomokban egyik leggazdagabb régiójába. A Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja díjat idén nyerte el a térség, most a többi EDEN pályázó és a korábbi nyertesek közösen ismerhették meg a különleges körutat.
Tovább
Tovább
Tovább

Hazai EDEN Desztinációk

Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken

A „Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja" címet elnyert desztináció - 2017.

Mecsek Zöldút

A „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" címet elnyert desztináció - 2015.

Kaposvár és a Zselic

Legjobb akadálymentes desztináció - 2013.

Mecsek

Legjobb desztináció „Régi értékek – új funkciók" témában - 2011.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Tisza-tó

Legjobb természetes vizű desztináció - 2010.

Írottkő Natúrpark

Legjobb ökoturisztikai desztináció - 2009.

Pásztorok földje – Hortobágy

Legjobb, élő hagyományokkal rendelkező desztináció - 2008.

Őrség

Legjobb vidéki desztináció - 2007.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább