A Mecsekben forgat az Európai Bizottság

A Mecsekben forgat az Európai Bizottság

Készült: 2011. július 28. csütörtök, 17:49

Háromperces kisfilmet forgat az Európai Bizottság filmes csapata az EDEN (Kiváló Európai Desztinációk) pályázat idei hazai nyerteséről, a Mecsek térségéről.

A stáb július 31-én, vasárnap érkezik Magyarországra, majd háromnapos program keretében végiglátogatja azokat a helyszíneket, amelyekkel Pécsvárad, Pécs és Orfű idén a legjobbnak bizonyult. Terveik között szerepel az ezer éve bencés apátságként alapított Pécsváradi vár, Pécsett a laktanyából, majd szállodából átalakított Nádor Galéria, az egykori kerámiagyár területén található Zsolnay Kulturális Negyed, a Mecsextrém Park, Orfűn pedig a Malommúzeum felkeresése. A stáb megszólaltat a helyszíneken tartózkodó turistákat és idegenvezetőket is.

Az elkészült kisfilm – csakúgy, mint a korábbi nyerteseket bemutató videók - elérhető lesz az EDEN nemzetközi honlapján (http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/), a hazai honlapon, itt a VIDEÓK menüben, valamint levetítik az EURONEWS TV csatornán is.

A Mecsek térsége Pécsvárad, Pécs és Orfű összefogásával indult az Európai Bizottság Kiváló Európai Desztinációk „Régi értékek – új funkciók" témában meghirdetett pályázatán, ahol a szakmai zsűri 16 pályázó közül választotta a legjobbnak. A nyertesek a májusi döntőt követően júliusban, a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett sikeres tanulmányút során mutatták be térségüket, valamint a funkcióváltó látványosságaikat és helyszíneiket a sajtó és a turisztikai szakma képviselőinek.

EDEN napok Kőszegen
Az idén 5. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület az EDEN napokat.… tovább

 

A Szennai Skanzen Kaposvár belvárosába költözött 
Március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket… tovább

Az EDEN pályázat 2013. évi magyar győztese 
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának "Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembe jön…" tovább