Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet 2011 áprilisában 12 alapító taggal jött létre a terület idegenforgalmának fellendítésére és a turizmus térségi irányításának összefogására. A Társaság alapvető feladata az általa lehatárolt földrajzi területen térségi turisztikai desztinációs menedzsment feladatokat ellátása. Térségünk a Közép-dunántúli régióban helyezkedik el, közvetlenül kapcsolódva a Balatonhoz, és könnyen elérhető a fővárosból is mind autópályán, mind pedig vonaton. A Bakony és Balaton Térségi TDM területén több, mint 40 település található.
2016-ban a tulajdonosi kört 14 különféle szervezet alkotja, mint nonprofit szervezetek, helyi önkormányzatok, alapítványok és erdészetek. Mindegyik tulajdonos szorosan kötődik a turizmushoz, melynek köszönhetően hatékonyan tudják meghatározni a közös célokat.

A turisztikai szervezet egyik kiemelt küldetése az úgynevezett lassú turizmus népszerűsítése. Ezzel összhangban valósult meg a térségi kerékpárkölcsönző hálózat a Bakony és Balaton vidékének számos településén megtalálható kölcsönző pontokkal. A szervezet szoros együttműködést alakított ki a helyi leader szervezetekkel a vidéki turisztikai értékek és termékek népszerűsítése érdekében. A regionális turisztikai kedvezménykártyának köszönhetően egyre népszerűbbek a helyi turisztikai attrakciók és szolgáltatások.

A nyugalmat, csendesebb hangulatot kedvelők biztosan a szívükbe zárják a Bakony-Balaton térségét. Nem csupán azért, mert a területet már földrajzi kiterjedéséből adódóan is a sokszínűség jellemzi, hanem azért is, mert olyan kulturális és természeti vonzerőket hordoz magában, amelyek maradandó élményeket nyújtanak.

Míg a Balaton főként a vízparttal tudja vonzani a turistákat, addig a Bakonyban megtalálhatják kedvtelésüket a túrázni vágyók, a kerékpározás szerelmesei, a lovas programokat keresők, illetve téli időszakban a síelés, szánkózás szerelmesei. Ezeken felül a Balaton-felvidéken jelentős gyógynövénylelőhelyeket is felfedezhetnek. Vidékies jellegével e tájék vonzó lehet a családok számára, akik a Balaton-parti programok mellett sok más időtöltést is találhatnak nálunk.

A gasztronómia rajongói sem csalódnak, ha hozzánk látogatnak, hiszen a térség rengeteg ínyencséget tartogat a számukra. A kulturális kikapcsolódást keresők gyönyörködhetnek a történelmi városok nevezetességeiben, a térség gazdag vallási értékeiben és nem utolsó sorban az itt található történelmi várakban. Mindezek mellett természetesen a Balaton-part is rengeteg lehetőséget rejt, legyen szó akár egy part menti sétáról, strandolásról, horgászásról vagy vitorlázásról a naplementében.

Előbbiekből kiderül tehát, hogy térségünk gazdag természeti, történelmi és kulturális örökséggel s egyéb emlékezetes attrakciókkal várja minden évszakban a pihenésre, feltöltődésre és tartalmas kalandozásra vágyó embereket.

Bakony és Balaton – Nemes tájak, örök emlékek

bakony-balaton.hu

Bakony-Balaton 4 évszakos program >>