Az EDEN-ről

Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk nevű projektjét, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. Az EDEN egy angol mozaikszó (European Destinations of ExcelleNce), de egyben egy hívogató, barátságos kifejezés is, eszünkbe juttatva a harmonikus kezdeti állapotot, az invitáló desztinációt.
Bővebben

Eden hírek

Osztrák újságírók EDEN-i tájakon a Nyugat-Dunántúlon

2014. október 15-16. között osztrák újságírók keresték fel a Nyugat-dunántúli régió két EDEN-díjas desztinációját: az Írottkő Natúrparkot és az Őrségi Nemzeti Parkot.

Ismerjük meg az Ős-Dráva Látogatóközpontot!

Őshonos állatokat simogathatunk és fakazettás mennyezetben is gyönyörködhetünk majd a Szaporcán nyíló Ős-Dráva Látogatóközpontban. A bemutató-épület valóban hiánypótló törekvés: eddig egyetlen hely sem nyújtott ilyen átfogó betekintést az Ormánság természeti és kulturális kincsei közé.

Édeni desztinációk Dél-Dunántúlon

A Magyar Turizmus Zrt. május 23–25. között, újságírók számára tanulmányutat szervezett két EDEN-nyertes desztinációba, Kaposvárra és a Mecseki térségbe.
Tovább
Tovább
Tovább

Hazai EDEN Desztinációk

Kaposvár és a Zselic

Legjobb akadálymentes desztináció, 2013

Mecsek

Legjobb desztináció „Régi értékek – új funkciók" témában, 2011

Tisza-tó

Legjobb természetes vizű desztináció, 2010
Tovább
Tovább
Tovább

Írottkő Natúrpark

Legjobb ökoturisztikai desztináció, 2009

Pásztorok földje – Hortobágy

Legjobb, élő hagyományokkal rendelkező desztináció, 2008

Őrség

Legjobb vidéki desztináció, 2007
Tovább
Tovább
Tovább