Az EDEN-ről

Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk nevű projektjét, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. Az EDEN egy angol mozaikszó (European Destinations of ExcelleNce), de egyben egy hívogató, barátságos kifejezés is, eszünkbe juttatva a harmonikus kezdeti állapotot, az invitáló desztinációt.
Bővebben

Eden hírek

50. Hortobágyi Lovasnapok

Az 50. Lovasnapok alkalmával nem csak a lovak vágtatásától dübörög a puszta. Egy biztos, ilyet még nem láttak, mióta lapos a Hortobágy!

Tartson a Natúrparkkal az EDEN-be!

2009 májusában az Írottkő Natúrpark nyerte el az Európai Bizottság által kiírt EDEN pályázaton a „Legjobb ökoturisztikai desztináció" címet. A díj elnyerésének évfordulója kapcsán az Írottkő Natúrparkért Egyesület idén is EDEN-napot szervez a Stájerházaknál május 21-én 11-16 óráig.

Lenyűgöző állatvilág

Talán nincs is olyan ember a világon, aki ne szeretné az állatokat. Családi kirándulás pedig szinte elképzelhetetlen egy-egy állatkert, vadaspark, vagy háziállatokat is bemutató tanya meglátogatása nélkül. A Dél-dunántúli régió e téren is számos lehetőséget és újdonságot kínál 2016-ban.
Tovább
Tovább
Tovább

Hazai EDEN Desztinációk

Mecsek Zöldút

A „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" címet elnyert desztináció - 2015.

Kaposvár és a Zselic

Legjobb akadálymentes desztináció - 2013.

Mecsek

Legjobb desztináció „Régi értékek – új funkciók" témában - 2011.

Tisza-tó

Legjobb természetes vizű desztináció - 2010.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Írottkő Natúrpark

Legjobb ökoturisztikai desztináció - 2009.

Pásztorok földje – Hortobágy

Legjobb, élő hagyományokkal rendelkező desztináció - 2008.

Őrség

Legjobb vidéki desztináció - 2007.
Tovább
Tovább
Tovább