Az EDEN-ről

Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk nevű projektjét, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. Az EDEN egy angol mozaikszó (European Destinations of ExcelleNce), de egyben egy hívogató, barátságos kifejezés is, eszünkbe juttatva a harmonikus kezdeti állapotot, az invitáló desztinációt.
Bővebben

Eden hírek

Édeni desztinációk Dél-Dunántúlon

A Magyar Turizmus Zrt. május 23–25. között, újságírók számára tanulmányutat szervezett két EDEN-nyertes desztinációba, Kaposvárra és a Mecseki térségbe.

A Tisza-tónál és Hortobágyon forgatott a Krakkói TV

Igazi napsütéses ősz fogadta a Krakkói TV stábját október közepén. Szombaton hajnalban egy igazi Tisza-tavi napkelte megörökítése volt az első kitűzött cél. Az időjárás jól asszisztált a forgatáshoz, egy különleges, felhőréteg mögül előbukkanó nap köszöntötte a stábot.

Szlovén újságírók édeni desztinációkban a Dél-Dunántúlon

Az EDEN projekt két dél-dunántúli úti célját, a Kaposvár és Zselic térségét, valamint Pécset és a Mecseket bemutató tanulmányúton láttuk vendégül a szlovén média képviselőit 2014. augusztus 14-16. között.
Tovább
Tovább
Tovább

Hazai EDEN Desztinációk

Kaposvár és a Zselic

Legjobb akadálymentes desztináció, 2013

Mecsek

Legjobb desztináció „Régi értékek – új funkciók" témában, 2011

Tisza-tó

Legjobb természetes vizű desztináció, 2010
Tovább
Tovább
Tovább

Írottkő Natúrpark

Legjobb ökoturisztikai desztináció, 2009

Pásztorok földje – Hortobágy

Legjobb, élő hagyományokkal rendelkező desztináció, 2008

Őrség

Legjobb vidéki desztináció, 2007
Tovább
Tovább
Tovább