Érzékenyítő konferencia Kaposváron

A Magyar Turizmus Zrt. 2013. augusztus 14-15-én Kaposváron tartotta meg a tanulmányúttal egybekötött Érzékenyítő Konferenciát, melynek célja a segítséggel élő turisták és akadálymentes turizmus hatékony megismerése, hazai fejlesztése.

Nem véletlenül Kaposváron zajlott az Érzékenyítő Konferencia, hiszen ez a magyar város nyerte el az EDEN, azaz a ,,Kiváló Európai Desztinációk" 2012/2013-as pályázatát, melynek témája a legjobb akadálymentes úti cél bemutatása volt.

A Tourinform Kaposvár irodavezetője, Mayerné Bocska Ágnes programja részletes áttekintést nyújtott Kaposvár és a város körüli akadálymentes turisztikai célpontok tekintetében.

Így a kulturális intézmények, mint a Szivárvány Kultúrpalota vagy a Csíki Gergely Színház, valamint a város színes rendezvényei segítséggel élők számára is akadálymentesen látogatható célpontjai lehetnek a Kaposvárt és környékét felkereső segítséggel élő turistáknak.

Hozzáférhetőség a turizmusban (is) címmel tartotta előadását dr. Juhász Péter Emberi Erőforrások Minisztériuma Fogyatékosságügyi Főosztályának munkatársa, aki az „élmény hozzáférhetővé tételéről" beszélt, illetve ennek megvalósításáról.

A konferencián előadást tartott az MT Zrt. turizmusért felelős vezérigazgató-helyettese, Horváth Gergely a turizmus és a segítséggel élők kapcsolatáról. Horváth Gergely prezentációjában rávilágított az akadálymentesítés leggyakoribb típushibáira, és kiemelte a Kaposváron is tapasztalható, követendő megoldásokat, mint például a mellékhelységek, szállodai szobák, akadálymentes liftek kialakítása.

Bővebben a konferenciához tartozó tanulmányútról itt írtunk.

Az Érzékenyítő Konferencia előadásainak letölthető anyagai:

Hozzáférhetőség a turizmusban (is)

Előadó:
dr. Juhász Péter
Fogyatékosságügyi Főosztály
Emberi Erőforrások Minisztériuma
 

Online előadásanyag a prezi.com oldalon
 

„Könnyű elérni – nehéz elhagyni" -  a segítséggel élőknek
„Könnyűnek látszik, de tanulnunk kell"  -  a turisztikai szakmának


Előadó:
Horváth Gergely
turisztikai vezérigazgató-helyettes
Magyar Turizmus Zrt.

Az előadás PDF formátumban itt tölthető le

 

Kaposvár - könnyű elérni, nehéz elhagyni

Előadó:
Mayerné Bocska Ágnes
irodavezető
Tourinform Kaposvár

Az előadás PDF formátumban itt töltheő le