Hazai és külföldi utazási kiállításokon mutatkoztak be az EDEN nyertesek

Hazai és külföldi utazási kiállításokon mutatkoztak be az EDEN nyertesek

Készült: 2012. március 17. szombat, 10:43

A Kiváló Európai Desztinációk (EDEN) projekt eddigi hazai nyertesei - Őrség, Hortobágy, Írottkő Natúrpark, Tisza-tó, Mecsek - a 2011/12-es pályázat részeként az Utazás kiállításon kívül idén több külföldi turisztikai vásáron kaptak részvételi lehetőséget.

A projekt keretében a 2010-es nyertes, a Tisza-tó Münchenben, a 2012. február 22-26-ig tartó müncheni f.r.e.e. kiállításon népszerűsítette a desztinációt. A Tisza-tó standjánál kiemelten magas volt az érdeklődés a kerékpáros túrák, túraútvonalak, valamint a kisgyermekes családoknak szóló programlehetőségek iránt. Új irányvonalként a lovas turizmus, lovaglási lehetőségek, valamint a lovagolva bejárható tematikus utak iránti kereslet is megjelent, de többen érdeklődtek a horgászati lehetőségekről és a Tisza-tó téli ajánlatairól

A 2011-es EDEN nyertes, a Mecsek 2012. február 23-26. között a belgrádi IFT nevű vásáron mutatkozott be. A kiállítók tapasztalata szerint Szerbiában a legtöbb turista még mindig nyomtatott anyagokból, így újságokból és prospektusokból választ magának úti célt, és különösen keresik a szervezett utakat.

Az EDEN-nyertesek a legjelentősebb hazai turisztikai eseményen, az Utazás kiállításon az előző évekhez hasonlóan a Magyar Turizmus Zrt. központi standján vettek részt.

A kiállítás alatt a látogatók először vehették kézbe az új EDEN brosúrákat, valamint az Európai Bizottság nyertesekről forgatott kisfilmjeit is tartalmazó pendrive-ot. A vásár négy napja alatt leginkább a kerékpáros túrák és falusi szálláshelyek iránt mutatkozott nagy érdeklődés.

EDEN napok Kőszegen
Az idén 5. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület az EDEN napokat.… tovább

 

A Szennai Skanzen Kaposvár belvárosába költözött 
Március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket… tovább

Az EDEN pályázat 2013. évi magyar győztese 
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának "Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembe jön…" tovább