EDEN nyertesek a Turizmus Világnapon

EDEN nyertesek a Turizmus Világnapon

Különleges ajánlatokkal, kedvezményekkel várják vendégeiket a hazai EDEN nyertesek az idei Turizmus Világnapon és az azt követő hétvégén.

A minden évben szeptember végén megrendezésre kerülő eseményen a Magyar Turizmus Zrt. a turisztikai szakma képviselőit is bevonva apró figyelmességekkel kedveskedik a turistáknak Budapest különböző pontjain és szerte az országban. Mivel a 2012-es Turizmus Világnap célkitűzése – a turizmus és a fenntartható energia kapcsolatának hangsúlyozása – egybecseng az EDEN központi témájával, az EDEN nyertes desztinációk most számos turisztikai szolgáltatóhoz hasonlóan szintén külön akciókkal várják a látogatókat.

A szeptember 28-30. között megrendezésre kerülő IX. Őrségi Nemzetközi Tökfesztiválon a Turizmus Világnap alkalmából az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság információs sátránál, Pityerszeren 29-én, szombaton az EDEN-nel kapcsolatos kvízkérdésekre helyesen válaszolók között EDEN brosúrát és pendrive-ot, valamint plakátokat sorsolnak ki.

Hortobágyon szeptember 27-30. között a Mátai Ménes pusztai fogatozás programjára érkező vendégek részére a magyar szürkéről készült kiskönyvet adnak ajándékba, a gyerekek pedig hűtőmágnest és matricát kapnak.

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület munkatársai a Turizmus Világnapon a kőszegi Tourinform irodába betérő turistákat apró ajándékcsomaggal lepik meg, mely egy EDEN-kiadványt, várostérképpel ellátott kőszegi szóróanyagot és  Kőszegi-hegység turistatérképet tartalmaz. A látogatóknak érdemes előre is felkészülniük az EDEN programból, hiszen három kérdés helyes megválaszolása esetén ráadásként egy 8 Gb-os EDEN pendrive-ot kapnak.

A Tisza-tavi Túraközpont Hálózat szeptember 29-én, szombaton "Egyet fizet, kettőt kap!" akcióval várja vendégeit. Aki ezen a napon a Tisza-tavi Túraközpont Hálózat tagjainál, a hálózathoz csatlakozott szolgáltatóknál túrázási, aktív sportolási lehetőségre fizet be, illetve szervezett túrán vesz részt, úgymint kerékpáros-, gyalogos és vízi túrák, egy standard időtartamra szóló szolgáltatást dupla időtartamban vehet igénybe.

 A Mecseki térség is számos meglepetést tartogat a látogatók számára: a pécsváradi Élményvárban, valamint a helyi Tourinform irodában szeptember 27-én minden vendéget forró mecseki gyógyteával várnak. A hagyományos teákon kívül a betérők a legújabb teavariációkat – gránátalma, kékszőlő, rumos cseresznye, gyömbéres-citromos zöld tea – is megkóstolhatják. A tea mellé a vendéglátók lélekmelengető gondolatokkal látják el a turistákat. Szintén szeptember 27-én, Pécsen idegenvezető kíséretével ingyenes kétórás városnéző túrán vehetnek részt a várost felfedezni vágyók - a jelentkezőket délután három órára várják a pécsi Tourinform irodánál. Szintén ingyenes sétát kínál idegenvezetővel a Zsolnay Kulturális Negyed, és díjmentesen tekinthető meg a Család és Gyártörténeti kiállítás is. 

EDEN napok Kőszegen
Az idén 5. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület az EDEN napokat.… tovább

 

A Szennai Skanzen Kaposvár belvárosába költözött 
Március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket… tovább

Az EDEN pályázat 2013. évi magyar győztese 
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának "Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembe jön…" tovább