„Kutyafuttában a dűlőkön át"

A Kutyafuttában túrát immár harmadik alkalommal szervezte meg az Írottkő Natúrpark kutyásoknak és az eb nélkül érkezőknek is. Bogáti András az Írottkő Natúrpark túravezetője immár több évtizede nagy körültekintéssel szervezi az év minden szakában túráit. Az 5 órás körtúra a dűlőkön át haladt az Abért-tó – Kőszegfalva – Felső-sűrű – Nemescsó – Csárdai-dűlő – Gyalogúti dűlő – Abért-tó útvonalon.

A túravezető fiatalokat és időseket egyaránt megszólítva beszél a felelősségteljes állattartásról, örökbefogadásról, vadász-kutyás kapcsolatról, sérült, védett állatok  mentéseiről. Hangsúlyozza a téli állat- és természetvédelemre való felkészülés fontosságát. Természetesen a vidámság is meghatározó és ízes helyi termékeket is kóstolnak a résztvevők zamatos pálinkák kíséretében. Kutyával kirándulni nagy élmény, nemcsak azért, mert legjobb barátunk nagyon boldog lesz tőle és otthon aztán azonnal eldől, hanem azért is, mert a többi kutyással és kutyával is megismerkedhetünk miközben a táj is feltárulkozik.

Az útvonal és a kis csapat mindig változó, változatos és a nagy sikerre való tekintettel jövőre is szeretettel várják a jelentkezőket.