Hortobágy 4 évszakos program

Tavasz  Kikelet a Hortobágyi rónán
A csomag érvényes: 2016. 04.01-2016.06.30.

1. nap
9.00        Érkezés Karcagra a Nimród****Bioszálloda, Bioétterem és Biobolt Karcagba
A hotel elegáns belsővel, egészség- és vadászcentrikus berendezéssel, ínycsiklandó bioétel-különlegességekkel várja a vendégeket.
Az épületbe belépve a vendégek a természetben érezhetik magukat, finomabbnál finomabb, egészséges bioételeket és italokat fogyaszthatnak,  egyedülálló választékból. Ehhez társul a négycsillagos szolgáltatások sora, méltóképpen a bioételek különleges minőségéhez.

9.30    Kirándulás a Zádor hídhoz, valamint a Morgó csárdához, ahonnan a legenda szerint egy alagút vezetett a Püspökladány határában fekvő Ágota- csárdához.

13.30-14.30    Ebéd a Nimród Hotelben, háromfogásos bioebéd, melynek része a karcagi híres kelt tészta finomság, a Ferdinánd is.

15.00-18.30    A Györffy István Nagykun Múzeum megtekintése, ahol a kunok története ismerhető meg. Majd látogatás Kántor Sándor, Kossuth-díjas fazekasmester műhelyébe, ahol munkáinak megtekintése következik.
    A lovaglás szerelmesei a Kunlovardában pattanhatnak nyeregbe.

19.00    Vacsora a Nimród Étteremben: karcagi birkapörkölt, mely hungarikum.

2. nap
7.30        Paraszt reggeli a szállodában: kóstoló a biogazdaságból származó termékekből: bio péksütemények, bio sajt, és felvágottas tál, valamint karcagi biovirsli, ami 2012-ben díjnyertes termék lett. Vásárlási lehetőség a Bioboltban

9.30-11.45     A szállás elfoglalása után kirándulás biciklivel a Hortobágyi Nemzeti Park, Hortobágy –halastavi tanösvényére, ahol felfedezhető a halastavak gazdag madár- és növényvilága egyaránt, valamint betekintést kapnak a látogatók a halastavi gazdálkodás munkafolyamataiba is.
12.00-12.45    Ebéd a Vendégházban:
        -hortobágyi ponty halászlé
        -házi vegyes rétes

13.00-14.45    Kirándulás a Hortobágyi Vadasparkba, ahol az ősi puszta vadvilágával ismerkedhetnek meg a vendégek.

15.00-16.30    Kirándulás a Pusztai Állatparkba, ahol őshonos magyar háziállatokkal találkozhatnak a vendégek és megismerkedhetnek a pusztai gyógynövényekkel is.

17.00-18.00    Érkezés a Sóvirág Vendégházba, mely tagja a Falusi és Országos Agroturizmus Szövetségének, rendezett, családias környezetben várja a vendégeket.
    A vendégház szabadidős szolgáltatásainak igénybevétele: sófallal kirakott finn szauna és jakuzzi.

18.00-21.00    Pásztorlakoma a Hortobágyi Csárdában
A vendégek a több mint háromszáz éves Hortobágyi csárdában találkozhatnak igazi pásztoremberekkel, népzenészekkel, néptáncosokkal, megkóstolhatják a pásztorkonyha mára kevésbé ismert ételeit és fogyaszthatják a pásztorok által, a helyszínen szabad tűzön, bográcsban készített ételeiket is.

3. nap
8.00- 9.00    Tájjellegű reggeli a szálláson

10.00- 17.00    Érkezés a Nagyhegyes mellett található Tuba Tanyára, ahol egybeforr a puszta varázsa, a tradíciók ápolása, az Alföld ízei és a természet.
    Biciklivel kirándulás a közelben található Kráter-tóhoz, mely egy több mint ötven évvel ezelőtti gázkitörésnek a következtében keletkezett. Ma a tavat fák veszik körül, kellemes és nyugodt pihenőhelyet biztosít az arra járóknak. Pihenőpadok, magasles, szabadtéri gyerekjátékok, főzési és horgászási lehetőség áll a vendégek rendelkezésére.
A program további része a nagyhegyesi tájház megtekintése, valamint a helyi hagyományőrző csoport foglalkozásán való részvétel, ahol a helyi hagyományok felelevenítésén túl lehetőség van népi ételek készítésére is.
12.30        Ebéd: a tájházban elkészített népi ebéd.
18.00-22.00    Vacsorával egybekötött négy órás program.
A vacsoránál felszolgált ételek hagyományos bográcsban, szabad tűzön kemencében készült ételek, a kenyérlángos, az ízletes kacsacomb, a szilkében főtt töltött káposzta és a borjúpaprikás.
A vacsora ideje alatt a vendégek megismerhetik az alföldi népviseletet, szokásokat, ritmusokat és táncokat. Előkerül a pálinkás hordó és a karikásostor is. Citerazenekar gondoskodik a mulatozáshoz szükséges jó hangulatról.
A tanyához tartozik a gazdasági udvar is, ahol megtalálhatóak és megtekinthetőek az őshonos magyar állatok is: a szürkemarha, a mangalica, a racka juh és a szárnyasok egyaránt.

4. nap
8.30         Tájjellegű reggeli a szálláson

10.00-12.00    Érkezés Tiszacsegére, a Zsellérház és a Tüzelős-ól Múzeum megtekintése.
        Kemencében készült kenyérlángos kóstolása.

13.00-14.00        Ebéd a Tiszacsegei Halászcsárdában
A Halászcsárda a tiszai halászok által kifogott halakból készíti nap, mint nap friss ételeit. 2012-ben A Magyar Konyha gasztro magazin a Legjobb Tiszai Halászcsárdának választotta meg az éttermet.

    Menü:    -házi füstölt harcsa lilahagymával
              - filézett harcsa korhely halászlé
              - csárdáspalacsinta vaníliás mártással
14.00        Hazautazás
Csomag ára: 59.900.-Ft/fő, mely tartalmazza a 3 éjszakai szállást étkezéssel, a programokon való részvételt az Áfá-t és az idegenforgalmi adót.
A csomag minimum hat fő jelentkezése esetén foglalható és megvalósítható.

 

Nyár Alföldi rónák útján
A csomag érvényes: 2016.07.01-2016.09.30.

1. nap
9.00         Érkezés és szállás elfoglalása Hortobágy-Halastóra az Öregtavi Vendégházba, mely Magyarország legnagyobb mesterséges halastórendszerének a közvetlen közelében helyezkedik el.
9.30-11.45     A szállás elfoglalása után kirándulás biciklivel Hortobágyi Nemzeti Park, Hortobágy –halastavi tanösvényére, ahol felfedezhető a halastavak gazdag madár- és növényvilága egyaránt, valamint betekintést kapnak a látogatók a halastavi gazdálkodás munkafolyamataiba is.
12.00-12.45    Ebéd a Vendégházban:
        -hortobágyi ponty halászlé
        -házi vegyes rétes

13.00-14.45    Kirándulás a Hortobágyi Vadasparkba, ahol az ősi puszta vadvilágával ismerkedhetnek meg a vendégek.

15.00-17.00    Kirándulás a Pusztai Állatparkba, ahol őshonos magyar háziállatokkal találkozhatnak a vendégek és megismerkedhetnek a pusztai gyógynövényekkel is.

18.00-21.00    Pásztorlakoma a Hortobágyi Csárdában
A vendégek a több mint háromszáz éves Hortobágyi csárdában találkozhatnak igazi pásztoremberekkel, népzenészekkel, néptáncosokkal, megkóstolhatják a pásztorkonyha mára kevésbé ismert ételeit és fogyaszthatják a pásztorok által, a helyszínen szabad tűzön, bográcsban készített ételeiket is.

2. nap
8.30         Reggeli a szálláson

10.00-12.00    Pusztai fogatozás Hortobágy- Mátán, ebéd a Nyerges Presszónál található vasalóban
Kirándulás a pusztába lovas szekerekkel és idegenvezetővel.  A program során a vendégek találkozhatnak a pusztai állatokkal, vízi bivallyal, magyar szürke marhával, ökörfogattal, nóniusz ménessel, puszta ötös és csikós bemutatóval, a hortobágyi rackajuhokkal. A program végén pedig megtekinthetők a ménes törzsistállói és a nádudvari feketekerámia műhely is.
Ebéd: szabadtűzön bográcsban készült öreglebbencs és köles felfújt eperöntettel.
13.00        Érkezés a Nagyhegyes mellett található Tuba Tanyára, ahol egybeforr a puszta varázsa, a tradíciók ápolása, az Alföld ízei és a természet.
13.30-17.00    Biciklivel kirándulás a közelben található Kráter-tóhoz, mely egy több, mint ötven évvel ezelőtti gázkitörésnek a következtében keletkezett. Ma a tavat fák veszik körül, kellemes és nyugodt pihenőhelyet biztosít az arra járóknak. Pihenőpadok, magasles, szabadtéri gyerekjátékok, főzési és horgászási lehetőség áll a vendégek rendelkezésére.
A program további része a nagyhegyesi tájház megtekintése, valamint a helyi hagyományőrző csoport foglalkozásán való részvétel, ahol a helyi hagyományok felelevenítésén túl, lehetőség van népi ételek készítésére is.
18.00-22.00    Vacsorával egybekötött négy órás program.
A vacsoránál felszolgált ételek hagyományos bográcsban, szabad tűzön kemencében készült ételek, a kenyérlángos, az ízletes kacsacomb, a szilkében főtt töltött káposzta és a borjúpaprikás.
A vacsora ideje alatt a vendégek megismerhetik az alföldi népviseletet, szokásokat, ritmusokat és táncokat. Előkerül a pálinkás hordó és a karikásostor is. Citerazenekar gondoskodik a mulatozáshoz szükséges jó hangulatról.
A tanyához tartozik a gazdasági udvar is, ahol megtalálhatóak és megtekinthetőek az őshonos magyar állatok is: a szürkemarha, a mangalica, a racka juh és a szárnyasok egyaránt.

3. nap
8.00        Reggeli a szálláson: helyi alapanyagokból összeállítva

9.00        Érkezés Karcagra a Nimród****Bioszálloda, Bioétterem és Biobolt Karcagba
A hotel elegáns belsővel, egészség- és vadászcentrikus berendezéssel, ínycsiklandó bioétel-különlegességekkel várja a vendégeket.
Az épületbe belépve a vendégek a természetben érezhetik magukat, finomabbnál finomabb, egészséges bioételeket és italokat fogyaszthatnak,  egyedülálló választékból. Ehhez társul a négycsillagos szolgáltatások sora, méltóképpen a bioételek különleges minőségéhez.

9.30    Kirándulás a Zádor hídhoz valamint a Morgó csárdához, ahonnan a legenda szerint egy alagút vezetett a Püspökladány határában fekvő Ágota- csárdához.

13.30-14.30    Ebéd a Nimród Hotelben, háromfogásos bioebéd, melynek része a karcagi híres kelt tészta finomság, a Ferdinánd is.

15.00-18.30    A Györffy István Nagykun Múzeum megtekintése, ahol a kunok története ismerhető meg. Majd látogatás Kántor Sándor, Kossuth-díjas fazekasmester műhelyébe, ahol munkáinak megtekintése következik.
    A lovaglás szerelmesei a Kunlovardában pattanhatnak nyeregbe.

19.00-     Vacsora a Nimród Étteremben: karcagi birkapörkölt, mely hungarikum.

4.nap
8.30        Paraszt reggeli a szállodában: kóstoló a biogazdaságból származó termékekből: bio péksütemények, bio sajt, és felvágottas tál, valamint karcagi biovirslil, ami 2012-ben díjnyertes termék lett. Vásárlási lehetőség a Bioboltban

10.45    Érkezés Tiszacsegére a Tisza-partra.
11.00    Sétahajózás a Tiszán
12.00-13.00    Ebéd a Tiszacsegei Halászcsárdában.
A Halászcsárda a tiszai halászok által kifogott halakból készíti nap, mint nap friss ételeit. 2012-ben a Magyar Konyha gasztro magazin a Legjobb Tiszai Halászcsárdának választotta meg az éttermet.

    Menü:    -haltepertő
              -filézett harcsa korhely halászlé
              - csárdáspalacsinta vaníliás mártással

13.00    Hazautazás

Csomag ára: 59.900.-Ft/fő, mely tartalmazza a 3 éjszakai szállást étkezéssel, a programokon való részvételt az Áfá-t és az idegenforgalmi adót.
A csomag minimum hat fő jelentkezése esetén foglalható és megvalósítható.
Az árak 2015-ös adatot tartalmaznak.


Ősz: „Deres már a határ, őszül a vén betyár"
A csomag érvényes: 2016.10.01-2016.12.31.

1. nap
9.00        Érkezés Karcagra a Nimród****Bioszálloda, Bioétterem és Biobolt Karcagba
A hotel elegáns belsővel, egészség- és vadászcentrikus berendezéssel, ínycsiklandó bioétel-különlegességekkel várja a vendégeket.
Az épületbe belépve a vendégek a természetben érezhetik magukat, finomabbnál finomabb, egészséges bioételeket és italokat fogyaszthatnak,  egyedülálló választékból. Ehhez társul a négycsillagos szolgáltatások sora, méltóképpen a bioételek különleges minőségéhez.

9.30    Kirándulás a Zádor hídhoz, valamint a Morgó csárdához, ahonnan a legenda szerint egy alagút vezetett a Püspökladány határában fekvő Ágota- csárdához.

13.30-14.30    Ebéd a Nimród Hotelben, háromfogásos bioebéd, melynek része a karcagi híres kelt tészta finomság, a Ferdinánd is.

15.00-18.30    A Györffy István Nagykun Múzeum megtekintése, ahol a kunok története ismerhető meg. Majd látogatás Kántor Sándor, Kossuth-díjas fazekasmester műhelyébe, majd munkáinak megtekintése következik.
    A lovaglás szerelmesei a Kunlovardában pattanhatnak nyeregbe.

19.00    Vacsora a Nimród Étteremben: karcagi birkapörkölt, mely hungarikum.

2. nap
8.00        Paraszt reggeli a szállodában: kóstoló a biogazdaságból származó termékekből: bio péksütemények, bio sajt, és felvágottas tál, valamint karcagi biovirsli, ami 2012-ben díjnyertes termék lett. Vásárlási lehetőség a Bioboltban

10.00-12.00    Érkezés Tiszacsegére, a Zsellérház és a Tüzelős-ól Múzeum megtekintése.
        Kukoricadarás görhe kóstolása

13.00-14.00        Ebéd a Tiszacsegei Halászcsárdában
A Halászcsárda a tiszai halászok által kifogott halakból készíti nap, mint nap friss ételeit. 2012-ben a Magyar Konyha gasztro magazin a Legjobb Tiszai Halászcsárdának választotta meg az éttermet.

    Menü:    -házi füstölt harcsa lilahagymával
              - korhely halászlé
              - csárdáspalacsinta vaníliás mártással

16.00- 17.30        Érkezés Hortobágyra a Sóvirág Vendégházba, mely tagja a Falusi és Országos Agroturizmus Szövetségének, rendezett, családias környezetben várja a vendégeket.
    A vendégház szabadidős szolgáltatásainak igénybevétele: sófallal kirakott finn szauna és jakuzzi.

18.00- 21.00    Pásztorlakoma a Hortobágyi Csárdában
A vendégek a több mint háromszáz éves Hortobágyi csárdában találkozhatnak igazi pásztoremberekkel, népzenészekkel, néptáncosokkal, megkóstolhatják a pásztorkonyha mára kevésbé ismert ételeit és fogyaszthatják a pásztorok által, a helyszínen szabad tűzön, bográcsban készített ételeiket is.

3. nap
8.30         Tájjellegű reggeli a szálláson

10.00-12.00    Pusztai fogatozás Hortobágy- Mátán, ebéd a Nyerges Presszónál található vasalóban
Kirándulás a pusztába lovas szekerekkel és idegenvezetővel. A program során a vendégek találkozhatnak a pusztai állatokkal, vízi bivallyal, magyar szürke marhával, ökörfogattal, nóniusz ménessel, puszta ötös és csikós bemutatóval, a hortobágyi rackajuhokkal. A program végén pedig megtekinthetők a ménes törzsistállói és a nádudvari feketekerámia műhely is.
Ebéd: szabadtűzön bográcsban készült öreglebbencs és köles felfújt eperöntettel.

13.00        Érkezés a Nagyhegyes mellett található Tuba Tanyára, ahol egybeforr a puszta varázsa, a tradíciók ápolása, az Alföld ízei és a természet.

13.30-17.00    Biciklivel kirándulás a közelben található Kráter-tóhoz, mely egy több mint ötven évvel ezelőtti gázkitörésnek a következtében keletkezett. Ma a tavat fák veszik körül, kellemes és nyugodt pihenőhelyet biztosít az arra járóknak. Pihenőpadok, magasles, szabadtéri gyerekjátékok, főzési és horgászási lehetőség áll a vendégek rendelkezésére.
A program további része a nagyhegyesi tájház megtekintése, valamint a helyi hagyományőrző csoport foglalkozásán való részvétel, ahol a helyi hagyományok felelevenítésén túl lehetőség van népi ételek készítésére is.

18.00-22.00    Vacsorával egybekötött négy órás program.
A vacsoránál felszolgált ételek hagyományos bográcsban, szabad tűzön kemencében készült ételek, a kenyérlángos, az ízletes kacsacomb, a szilkében főtt töltött káposzta és a borjúpaprikás.
A vacsora ideje alatt a vendégek megismerhetik az alföldi népviseletet, szokásokat, ritmusokat és táncokat. Előkerül a pálinkás hordó és a karikásostor is. Citerazenekar gondoskodik a mulatozáshoz szükséges jó hangulatról.
A tanyához tartozik a gazdasági udvar is, ahol megtalálhatóak és megtekinthetőek az őshonos magyar állatok is: a szürkemarha, a mangalica, a racka juh és a szárnyasok egyaránt.

4. nap
8.00        Reggeli a szálláson: helyi alapanyagokból összeállítva
18.00         Hazautazás
Csomag ára: 54.900.-Ft/fő, mely tartalmazza a 3 éjszakai szállást étkezéssel, a programokon való részvételt az Áfá-t és az idegenforgalmi adót.
A csomag minimum hat fő jelentkezése esetén foglalható és megvalósítható.


Tél Tanyasi disznóságok a Hortobágy szélén
A csomag érvényes: 2016. 01.01-2016.03.31.

1. nap
9.00        Érkezés Karcagra a Nimród****Bioszálloda, Bioétterem és Biobolt Karcagba
A hotel elegáns belsővel, egészség- és vadászcentrikus berendezéssel, ínycsiklandó bioétel-különlegességekkel várja a vendégeket.
Az épületbe belépve a vendégek a természetben érezhetik magukat, finomabbnál finomabb, egészséges bioételeket és italokat fogyaszthatnak,  egyedülálló választékból. Ehhez társul a négycsillagos szolgáltatások sora, méltóképpen a bioételek különleges minőségéhez.

9.30    Kirándulás a Zádor hídhoz, valamint a Morgó csárdához, ahonnan a legenda szerint egy alagút vezetett a Püspökladány határában fekvő Ágota- csárdához.

13.30-14.30    Ebéd a Nimród Hotelben, háromfogásos bioebéd, melynek része a karcagi híres kelt tészta finomság, a Ferdinánd is.

15.00-18.30    A Györffy István Nagykun Múzeum megtekintése, ahol a kunok története ismerhető meg. Majd látogatás Kántor Sándor, Kossuth-díjas fazekasmester műhelyébe, majd munkáinak megtekintése következik.
    A lovaglás szerelmesei a Kunlovardában pattanhatnak nyeregbe.

19.00    Vacsora a Nimród Étteremben: karcagi birkapörkölt, mely hungarikum.

2. nap
8.00        Paraszt reggeli a szállodában: kóstoló a biogazdaságból származó termékekből: bio péksütemények, bio sajt, és felvágottas tál, valamint karcagi biovirsli, ami 2012-ben díjnyertes termék lett. Vásárlási lehetőség a Bioboltban

10.30-13.00        Érkezés Hortobágyra, a Hortobágyi Nemzeti Park látogatóközpontjába, ahol természetrajzi kiállítás, illetve a Darvak világa kiállítása látható. Ezután a Hortobágyi Madárkorház látogatása következik.

13.00- 14.00    Ebéd a Hortobágyi Csárdában
    - gyöngytyúkleves
        - roston sült sertésszűz szalonnagyűrűben hajdinával
        - kölesfelfújt eperöntettel

14.00- 16.45        Érkezés a Sóvirág Vendégházba, mely tagja a Falusi és Országos Agroturizmus Szövetségének, rendezett, családias környezetben várja a vendégeket. Szállás elfoglalása.
    A vendégház szabadidős szolgáltatásainak igénybevétele: sófallal kirakott finn szauna és jakuzzi.

17.00- 20.00    Pásztorlakoma a Hortobágyi Csárdában
A vendégek a több mint háromszáz éves Hortobágyi csárdában találkozhatnak igazi pásztoremberekkel, népzenészekkel, néptáncosokkal, megkóstolhatják a pásztorkonyha mára kevésbé ismert ételeit és fogyaszthatják a pásztorok által, a helyszínen szabad tűzön, bográcsban készített ételeiket is.

3. nap
7.00     Érkezés a Tuba Tanyára, ahol egész napos falusi disznótoros program várja a vendégeket.
7.30    Reggeli:- hagymásvér
A pálinkás köszöntő után, elkezdődik a hagyományos tanyasi disznótor, melyhez hozzátartozik a szalmával perzselés is.
A feldolgozási és munkafolyamatokba természetesen a vendégek is bekapcsolódhatnak, tölthetik a kolbászt, a hurkát, süthetik a tepertőt, tölthetik a káposztát.
Ebéd:    -orjaleves
-toros káposzta friss kemencében sült kenyérrel

Vacsora:-töltött káposzta
-    sült hurka és kolbász, savanyúsággal, friss kemencében sült kenyérrel

4. nap
8.00        Reggeli a szálláson: helyi alapanyagokból összeállítva
9.30-13.00    Érkezés Tiszacsegére a Termálfürdőbe, fürdőzés
13.00-14.00        Ebéd a Tiszacsegei Halászcsárdában
A Halászcsárda a tiszai halászok által kifogott halakból készíti nap, mint nap friss ételeit. 2012-ben a Magyar Konyha gasztro magazin a Legjobb Tiszai Halászcsárdának választotta meg az éttermet.

    Menü:    -házi füstölt harcsa lilahagymával
              - filézett harcsa korhely halászlé
              - csárdáspalacsinta vaníliás mártással

14.00        Hazautazás
Csomag ára: 59.900.-Ft/fő, mely tartalmazza a 3 éjszakai szállást étkezéssel, a programokon való részvételt az Áfá-t és az idegenforgalmi adót.
A csomag minimum hat fő jelentkezése esetén foglalható és megvalósítható.