Az EDEN-ről

Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk nevű projektjét, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. Az EDEN egy angol mozaikszó (European Destinations of ExcelleNce), de egyben egy hívogató, barátságos kifejezés is, eszünkbe juttatva a harmonikus kezdeti állapotot, az invitáló desztinációt.
Bővebben

Eden hírek

Lenyűgöző állatvilág

Talán nincs is olyan ember a világon, aki ne szeretné az állatokat. Családi kirándulás pedig szinte elképzelhetetlen egy-egy állatkert, vadaspark, vagy háziállatokat is bemutató tanya meglátogatása nélkül. A Dél-dunántúli régió e téren is számos lehetőséget és újdonságot kínál 2016-ban.

Törökvilág bűvöletében

Az idei év egyik legnagyobb eseménye, illetve eseménysorozata Zrínyi Miklós hős hadvezér és maroknyi csapatának a Szigetvári várból történt kirohanása, a „Szigeti veszedelem" 450. évfordulójának megünneplése. Hazánkban Dél-Dunántúlon maradt ránk a török időkből a legtöbb építészeti és tárgyi emlék.

Tárt kapukkal vár a Természet Háza

Jó tudni, hogy a természetnek is van már háza, méghozzá a Keszthelyi-hegység szívében, a hangulatos családbarát település, Gyenesdiás határában. A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában, a Természet Házában mindent megtudhatunk a Keszthelyi-hegység kialakulásáról, izgalmas történetéről és élővilágáról. Az intézmény „Az év ökoturisztikai létesítménye 2015" pályázaton az előkelő harmadik helyezést szerezte meg látogatóközpont kategóriában.
Tovább
Tovább
Tovább

Hazai EDEN Desztinációk

Mecsek Zöldút

A „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" címet elnyert desztináció - 2015.

Kaposvár és a Zselic

Legjobb akadálymentes desztináció - 2013.

Mecsek

Legjobb desztináció „Régi értékek – új funkciók" témában - 2011.

Tisza-tó

Legjobb természetes vizű desztináció - 2010.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Írottkő Natúrpark

Legjobb ökoturisztikai desztináció - 2009.

Pásztorok földje – Hortobágy

Legjobb, élő hagyományokkal rendelkező desztináció - 2008.

Őrség

Legjobb vidéki desztináció - 2007.
Tovább
Tovább
Tovább