Az EDEN-ről

A magyar EDEN – Rejtett kincseink Európa szívében

Az Európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk nevű projektjét, amely az európai kontinens természeti, kulturális és szellemi örökségének sokszínűségét hivatott bemutatni a turisták számára. Az EDEN egy angol mozaikszó (European Destinations of ExcelleNce), de egyben egy hívogató, barátságos kifejezés is, eszünkbe juttatva a harmonikus kezdeti állapotot, az invitáló desztinációt.

A pályázat keretében az Európai Unió tagállamaiban évente változó témakörben kiválasztásra kerül nemzetenként egy kiváló desztináció. Az EDEN sikerét jelzi, hogy míg kezdetben csak 10, 2011-ben már 23 ország szerepel az európai projektben. Magyarország az indulás éve óta aktív résztvevője a programnak. Eddigi hazai nyerteseink, az Őrség (2007, Legjobb vidéki desztináció), a Hortobágy (2008, Legjobb, élő hagyományokkal rendelkező desztináció, az Írottkő Natúrpark (2009, Legjobb ökoturisztikai desztináció), a Tisza-tó (2010, Legjobb természetes vizű desztináció), a Mecsek (2011, Legjobb desztináció „Régi értékek – új funkciók" témában) és Kaposvár és a Zselic vidéke (2013, Legjobb akadálymentes desztináció) sikeres nemzetközi bemutatkozása és a díj elnyerése óta növekvő népszerűsége is azt mutatja: van mire büszkének lennünk.

Ismerje meg Ön is Magyarország immár Európa-szerte elismert kiváló desztinációit, legyen gazdagabb az általuk nyújtott sokszínű kulturális, természeti értékekkel!

Kellemes kalandozást, izgalmas felfedezéseket kíván:

A Magyar Turizmus Zrt.,
az EDEN projekt hazai lebonyolítója

A Szennai Skanzen Kaposvár belvárosába költözött 
Március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket… tovább

Az EDEN pályázat 2013. évi magyar győztese 
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának "Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembe jön…" tovább
 

Brüsszelben mutatkozott be az idei EDEN-nyertes
2013. november 11-én ünnepélyes keretek között vehette át Brüsszelben... tovább