EDEN nyertes 2013

Kaposvár és a Zselic vidéke

A Dél–Dunántúl változatos dombvidékén, a Dráva folyó és a Balaton ölelésében fekszik Somogy megye és székhelye, Kaposvár. A zselici lankák és a Kapos folyó között hét dombra települt város történelme a magyar állam létrejöttével egyidős.

Kaposvár emberléptékű, élhető, szerethető város, ahol a lakosok jól érzik magukat és ez az érzés észrevétlenül átragad a turistákra. A hangulatot a rendezett környezet, a virágok, a szökőkutak és a köztéri szobrok alapozzák meg. Aki tavasztól őszig látogat Kaposvárra, a különleges fesztiválok mellett teljes virágpompájában találja a várost, amely hűen őrzi híres szülötte, Rippl-Rónai József emlékét kultúrájában és múzeumaiban. A belváros sétálóövezete méltán nyerte el 2010-ben a "Magyarország legszebb főtere, főutcája" címet.
A térség vonzerejét a város sokszínű kulturális élete mellett varázslatos környezete teszi teljessé szabadidős lehetőségeivel. A szecessziós Kaposvár és a Zselic kellemes időtöltést ígér, ahol mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő látványosságokat, programokat.

3D-séták Kaposváron és környékén >>>

Kaposvár és Zselic képgaléria >>>

Kaposvár és Zselic film itt megtekinthető >>>

Honalpok:
www.tourinformkaposvar.hu
www.visitkaposvar.hu
itthon.hu/zselic

Események

Kaposváron a karnevál hagyományos ideje a Dorottya-naphoz kötődik. Ekkor a Karnevál hercege színes forgataggal érkezik a városba, hogy kezdetét vegye a Farsang. A belváros május végén bohém, mediterrán hangulatot idéző művésznegyeddé alakul. A Festők Városa Hangulatfesztivál Rippl-Rónai és Vaszary korának pezsgő életét idézi fel. Júniusban egy középkori vár mindennapjai mellett a hagyományok elevenednek a Patcai Várjátékok és Középkori Családi Fesztivál alkalmával, amikor az ország minden részéről érkező lovagrendek bemutatkoznak a Katica Tanyán. Júliusban a focié a főszerep: közel kétszáz, 9-19 éves korosztályú csapat érkezik a világ minden tájáról a Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál idejére. Augusztusban Kaposvár ad otthont hazánk egyik legmagasabb színvonalú zenei rendezvényének, a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválnak, ahol világhírű művészek minőségi koncertekkel várják az érdeklődőket. A horgászat, lovaglás, gasztronómia szerelmesei is megtalálják a kedvükre való programot az év különböző időszakában.
 

Magyarország „Akadálymentes turizmus" témájú nyertes desztinációja, 2012/2013.

Kaposvár az elmúlt években tudatosan alakította át belvárosát a kulturális intézmények, múzeumok, a városi fürdő, és a strand teljes területének akadálymentesítése által. A fogyatékkal élők olyan fejlesztésekkel találkoznak, amelyek használatával önállóan is bejárhatják a várost. A hallássérültek számára feliratos, jelelős turisztikai kisfilm készült, a vakokat és gyengénlátókat tapintható belváros térkép, audio-guide, valamint beszélő lámpás gyalogátkelők segítik.


Döntősök 2013-ban:

Bakony és Balaton Turisztikai Nonprofit Kft., Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület, Észak magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület, Vértesi Szép Jelen Alapítvány.