EDEN napok Kőszegen

EDEN napok Kőszegen

Az idén 5. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület az EDEN napokat.
2009-ben az Írottkő Natúrpark elnyerte „Magyarország legjobb ökoturisztikai desztinációja" kitüntetést, s ennek alapján jogosult az „European Destination of ExcelleNce'' címre.
 
A büszkén viselt cím emlékére az egyesület azóta is május közepén ökoturisztikai információs napot, ún. EDEN-ből EDEN-be napokat szervez, amikor Kőszeg mellett a 2007 óta szintén EDEN címnyertes Őrségé a főszerep.
 
Az idén május 24-én Kőszegen rendezett EDEN-nap programot gyönyörű helyszínen, a kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont mellett rendezik meg 13-17 óra között. Itt található a látogatóközpont gólyalabirintusa, és az alpannonia® túra-és szabadidőpark. Több tanösvény, természetes játszótér várja a vendégeket. A helyi termékesek kirakodóvására mellett (lekvár, szörp, mézeskalács, méz, bor, almalé) kézműves bemutatók, ökotúrák, szakvezetés a Látogatóközpontban és a Chernel kertben lesznek a program elemei. Kiállítója lesz a rednezvénynek az EDEN díjas Őrség. Az egyesület standjánál naturpark és EDEN-totók kitöltésével mindenki kipróbálhatja tudását a térség látnivalóival, természeti-kultúrtörténeti értékeivel kapcsolatban. A nyereményeket az egyesület biztosítja. Délelőtt a Látogatóközpontban az érdeklődők TÁJDÍJ információs napon vehetnek részt.
 

EDEN napok Kőszegen
Az idén 5. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület az EDEN napokat.… tovább

 

A Szennai Skanzen Kaposvár belvárosába költözött 
Március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket… tovább

Az EDEN pályázat 2013. évi magyar győztese 
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának "Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembe jön…" tovább