Lett EDEN nyertesek az Írottkő Natúrparkban és az Őrségben

Lett EDEN nyertesek az Írottkő Natúrparkban és az Őrségben

Készült: 2012. április 02. hétfő, 16:06

A 2007-es lettországi EDEN nyertes Kuldiga képviselői és lett turisztikai szakemberek keresték fel március közepén a két hazai, szintén EDEN nyertes desztinációt, az Írottkő Natúrparkot és az Őrséget.

A vendégek programjukat március 18-án hosszú - 1600 km-es buszos utazás után – az Írottkő Natúrparkban kezdték: az Óház-kilátónál megcsodálták a pazar kilátást, majd Kőszeg utcáin barangoltak tovább. A kirándulás alatt házigazdájuk az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke, Bakos György volt, akit a 2009-es „Legjobb ökoturisztikai desztináció" marketing stratégiáról, a helyi termékekről és rendezvényekről, valamint a natúrpark turizmusáról kérdeztek. A hasznos, de kimerítő programot a vidám, 12 fős társaság hagyományos magyar ételek mellett zárta az Arany Strucc vendéglőben.

Az északi vendégek március 19-én már a magyarszombatfai Kosbor Panzióban ébredtek, majd a 2007-ben EDEN díjat nyert desztinációt, Őrséget fedezték fel. Az egykori őrállók útját gyalogosan járták be: megcsodálták a szeres településszerkezetet és a tájra jellemző épületeket, közben tökmagolajat is készítettek, és nem maradhatott el a pálinkakóstolás sem. A program részeként lovaskocsin kirándulást tettek az őrségi erdőkbe, meglátogatták a Veleméren található középkori templomot, végül Albert Attila fazekas műhelyébe is bekukkantottak Magyarszombatfán. A vendéglátók a napot az őrség ízeivel - vargányaleves, dödölle, tökös-mákos rétes - varázsolták felejthetetlenné.

EDEN napok Kőszegen
Az idén 5. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület az EDEN napokat.… tovább

 

A Szennai Skanzen Kaposvár belvárosába költözött 
Március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket… tovább

Az EDEN pályázat 2013. évi magyar győztese 
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának "Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembe jön…" tovább