X. Jubileumi Medvehagyma Fesztivál Orfűn

X. Jubileumi Medvehagyma Fesztivál Orfűn

2013. április 13-14. között kerül megrendezésre a X. Medvehagyma Fesztivál Orfűn, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartogat izgalmas programokat.

A Medvehagyma Fesztivált szombaton 10 órakor Hoppál Péter, a Baranya Megyei Közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke nyitja meg az Orfűi Önkormányzat előtt álló medvehagyma térplasztikánál. A megnyitó ünnepség után vidám jelmezes felvonulás veszi kezdetét a Széchenyi téren. A három nap során a medvehagymás ételek mellett zenével, színházzal, játékokkal, kisvonatozással, előadásokkal, bemutatókkal, kiállítással és versenyekkel várják a szervezők az Orfűre látogatókat a Kemencés Udvarban.
A fesztivál ideje alatt különleges medvehagymás ételekkel várják az érdeklődőket. Nőth Lenke mesterszakács, Goják Csaba Európa és olimpiai ezüstérmes mesterszakács, Nagy Balázs szakácsoktató és Gerzsei József nagydorogi főzőmester medvehagymás mesterfogásokkal kápráztatja el a vendégeket, a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, valamint a Sásdi Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanulói pedig összemérik szakácstudományukat a medvehagymás ételeket főző versenyen.

Idén a jubileum alkalmából bemutatkozik a Gabriel Bonbon Manufaktúra különleges medvehagymás csokoládéjával, valamint a PMD Blues Band is bemutatja legújabb klipjét, a Medvehagyma Blues-t.
A fesztivál ideje alatt kézművesek és helyi termelők kínálják portékáikat, medvehagymás méz, sajt, valamint ételkóstoltatás lesz, ezen felül pedig Nagy Bandó András dedikál szombaton és vasárnap.
A programok között helyet kapnak az ingyenes egészségügyi szűrések és tanácsadás is, így lesz lehetőség vérnyomásmérésre, vércukorszint-ellenőrzésre is a helyszínen.

További információ: www.orfu.hu, www.facebook.com/orfu.hu

EDEN napok Kőszegen
Az idén 5. alkalommal rendezi meg Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület az EDEN napokat.… tovább

 

A Szennai Skanzen Kaposvár belvárosába költözött 
Március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket… tovább

Az EDEN pályázat 2013. évi magyar győztese 
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának "Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembe jön…" tovább