Herman Ottó Szellemiség Díj 2016

A Herman Ottó Intézet a Mecsek Zöldút Egyesület részére a több tudományágban végzett kiemelkedő tudományos ismeretterjesztés elismerése és köszönete jeléül a Herman Ottó Szellemiség Díjat adományozta "a Közösség" kategóriában.

A Díj alapítása
A Herman Ottó Intézet 2015. évben a névadó polihisztor szellemiségét méltóan képviselő, példamutató kutatási és/vagy tudományos ismeretterjesztési eredményeket elért személyek és közösségek elismerésére megalapította a Herman Ottó Szellemisége Díjat "az Ember" és "a Közösség" kategóriában.

A díj adományozásának feltételei
"Az Ember" kategóriában a díj kizárólag természetes személy, "a Közösség" kategóriában pedig kizárólag közösség számára ítélhető oda. A díjat évente legfeljebb két magánszemély, továbbá egy közösség kaphatja meg. Egy természetes személy, illetve egy közösség részére a díj csak és kizárólag egy alkalommal ítélhető oda.
A díj azon személynek vagy közösségnek adományozható, aki/amely hazai és/vagy nemzetközi téren, több tudományágban a kutatás és tudományos ismeretterjesztés területén kiemelkedő eredményeket ért el, példaértékűt és maradandót alkotott, munkájával kimagaslóan segítette a természet- és környezetvédelmet, a természetkutatást, illetve a magyarság hagyományos értékeinek aktív megőrzését.

Ezúton is szeretnénk gratulálni  „Magyarország legízletesebb vendéglátó úti céljának", a közösség valamennyi tagjának.