Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület

A pályázat címe: Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete

A Tisza-tó az ország egyik legkedveltebb turisztikai területe. Ideális hely a csónakázni, horgászni, kikapcsolódni vágyók számára is. A Tisza-tó igazi horgászparadicsom: harcsák, pontyok és csukák birodalma. Kenu- és motorcsónakos túra keretében tekinthetik meg az érdeklődők a ritka, védett növényeket és madarakat. A tiszai táj lovas és kerékpáros túrákon is csodálható, illetve gyógyhatású termálvizek lazíthatják el a megfáradt ízületeket és izmokat.

A Tisza-tó fővárosa Tiszafüred, mely város a Tisza bal partján, három megye határán fekszik. A Tisza holt ágán található szabadstrand, illetve a városi strandfürdő termálvize egyaránt kellemes élményt nyújt a fürdőzni vágyóknak. A nyári programok fő rendezvénye a Halasnapok, mely 3 napon keresztül ígér felejthetetlen szórakozást minden korosztály számára. Pihenésre a város négycsillagos szállodájában, illetve számos kempingben, panzióban van lehetőség. A népművészet (a fazekasok, a bőrművesek, néptáncosok) a városban szintén megtalálható, mely nagy örömére szolgál az itt élők és az idelátogató hagyomány- és művészetkedvelő turisták számára.

Sokak által kedvelt mozgalmas vízparti üdülések helyszíne Abádszalók, ahol pezsgő a strandi élet, kipróbálható az óriáscsúszda, siklóernyő, vízibanán, bob, jetski. Egész nyáron diszkók, koncertek váltják egymást.  A szabadvizű strand mellett a település önálló strandja is várja a vendégeket, étkezési és szálláslehetőséggel.

Poroszlón található az idén 4. születésnapját ünneplő Tisza-tavi Ökocentrum, mely egyedülálló formában mutatja be a Tisza-tó természeti kincseit. Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere, körpanorámás kilátó terasszal, interaktív játékokkal, 3D vetítőteremmel színesíti a látogatók programjait. Kisköre remek turisztikai adottságokkal rendelkezik, programkínálatával mindenki megtalálja a magának valót, legyen szó horgászatról, strandolásról, szabadtéri programról. Az ideérkezőknek több ízben lehet része gasztronómiai élményekben.

Sarud a Tisza-tó kiemelkedő ifjúsági táborhelyével együttműködő szabadvízi strand, mely túraközpontként számos programot kínál. Vízi-sportszer kölcsönzés, kerékpárkölcsönzés, túravezetés, és számos szórakoztató program várja az idelátogatókat.

Berekfürdő címerének szimbóluma annak a csodálatos gyógyvíznek szól, melyet nyugodt környezetben élvezhet a fürdőző vendég télen-nyáron egyaránt. A településen nyaranta megrendezik a kétnapos Bereki Napok szórakoztató, kulturális rendezvényt.

Tiszaújváros a Tisza-tó egyik legfiatalabb városa, földrajzi elhelyezkedése miatt az Alföld kapujának is nevezik. A tiszai hajózás egyik központja. A sokak által kedvelt műjégpálya teszi még vonzóbbá a Tisza-parti települést.

Tisza-tó 4 évszakos program >>